Nepenthes Rebecca Soper
merhabalar,
araştırdığım kadarıyla Nepentheslerin birçok cinsi var ve highland, lowland diye ayrılıyorlar. bu ne demek ? bakımı da buna göre değişiyormuş. bende aldığımda üstünde Nepenthes Rebecca Soper yazan etiketiyle aldım. diğerlerinden biraz farklı görünüşte. diğerleri gibi benekli ve büyük ibrikleri yok. bunun daha küçük ve uzun mor ibrikleri var. bunu soruyorum çünkü bakım hakketen cinse göre çok farkediyormuş diye okudum bazı sitelerde. bu cins ile ilgili bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi ? yaz sonunda almıştım ama o günden beri hiç bir gelişim olmadı. sera ortamı sağlayamıyorum. yeni ibrik oluşmuyor, yaprakların uçlarında minik gelişmemiş ibrikler var ama kurumuşlar. aldığımdan beri sadece 1 tane ibrik kurudu o da sanırım içine biraz su koymuştum ondan yoksa diğerleri hala aldığımdan beri sapa sağlam duruyor. ama ibriklerin içi kuru - sıvı falan yok. bitkinin uçlarından yapraklar uzuyor o kadar. fazla gelişim yok malesef.
yazın nispeten daha nemli oluyor ama kışın haliyle doğal gaz peteğinin etkisiyle hava kuruyor biraz. yeni ibrik ve ibriğin içinde öz suyu oluşumunu sera ortamı sağlamadan ( yani bitkiyi sarıp sarmalamadan ) oluşturma imkanı var mıdır ?
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
|