Sevgili yalandünya kardeşim. hoşbulduk.
şimdi sizi daha iyi anladım. topraksız tarım formunda topraklı tarım fotoğraflarını gördüğüm için ve kudret hocamın sera bekçisi elinizdeyken topraksız tarımla ilgili faliyet göremediğim için aklımda soru işaretleri oluştu sanırım. cevapınız için teşekkür ederim.
Topraksız tarım hastalığı öyle bir bulaştı ki anlatamam. hazırlıklarımızı yapıyoruz deneme serası kuracağız. deneyeceğimiz sistemler aşağıdaki gibi olacak. önerilerinizi bekliyorum.
1- durgun su kültüründe marul
2-akan su kültüründe marul
3-perlit veya perlit+torf da çilek
4-miniserada çilek
5-miniserada marul
6-perlitte soğan
7-durgun suda soğan
tüm denemelerimi formdaki arkadaşların yazılarından yararlanarak yapacağım için şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
seranın yapımında akinselçuk hocamın deneyimlerinden oldukça yararlanıyoruz. kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.
ph ve Ec kontrolü için sera bekçimiz olacak ve besin eriğinin hazırlanmasında Sayın Kudret hocamın yardımlarını alacağım.
Aslında topraksız tarımda bir ürün değil de en az iki ürünle üretim yapılsa bir üründen başarılı olamazsan diğer ürün(ler)den zararı çıkarırsınız böylece yatırımı riske etmemiş olursunuz diye düşünüyorum. çünkü başarıda pazarlama sorunları da önemli. bir ürün para yapmazsa diğer ürün para yapar. yumurtaları bir sepete koymazsınız . yanlış mı düşünüyorum. ne dersiniz?
|