ismail yalçı1973 kütahya tavşanlı seyyar satıcı..
(dilerim yanlış forum a yazmıyorum dur)... evimde yetiştirdiğim 75 civatında salon bitkisi için ormana gittiğimde çamların diplerinden çürümüş vede çürümeye yüz tutmuş olan atıkları toplayıp evde bunları eliyor içerisine yanmış ufak hayvan gübresi ve birazda bahçe toprağı karıştırarak bitkilerde kullanıyorum... bitkilerden gayet iyi olanlar olduğu gibi biraz neşesiz duranlar ve gelişimi ağır olanlarda var sebebi toprakla mı alakalı bilmiyorum... sormak istediklerim
1_) salon bitkileri yetiştirmede hazırladığım ve kullandığım toprak idealmidir. çimlendirmede de bu toprağı kullanmamın bir sakıncası olumsuz yönü olur mu?
2_) yaz aylarında topraklarda küçük sinekçikler oluşuyor har ne kadar sinek ilaci ile bunların bir kaç günde bir çaresine baksamda bu sinekçiklerin oluşmaması için başka bir yol varmıdır?
3_) ama fazla sulamadan ama bahçe toprağınında etkisi ile zaman zaman toprakta solucan ve benzeri canlılarla karşılaşıyorum bunların oluşmaması ve ürememesi için kullandığım özellikteki bir toprağa karıştırmam gereken dezenfektan **** kullanabileceğim zirai ve tarımsal ilaçlar nelerdir ve bunların kullanışları nasıldır ...
yapmış ve yapacağınız yardımlar için teşekkürler.
|