View Single Post
Eski 22-11-2012, 12:29   #71
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili Vetman996,

Seni tebrik ediyorum ve güzel bir yola girmiş olmandan dolayıda mutlu oldum, aramıza tekrar hoşgeldin diyorum.

Yukarıda benim bahsettiğim konuyu herhalde tam anlatamamışım, aslında şöyle demek istedim, seracılık (örtü altı) yetiştiricilik yapıp tamamını 'topraksız tarım' yapmak yanlış olurdu demek istemiştim.
Aslında bu konu hakkında neden böyle düşündüğümü İsmail55 arkadaşımızın raflı çilek konusunun altında yanıtlamıştım.

Siz bütün varınızı yoğunuzu, emeğinizi dökeceksiniz ve bu işlemin sonucunun tamamı toprasız tarım olacak inanın ben buna cesaret edemem, edende ya çok profesyoneldir, **** çok parası vardır, bilemem beni ilgilendirmez.

Ben topraksız tarım yapmayalım demiyorumki!.Yapalım ancak riski minimize edelim diyorum, en azından bir yerden kaybedersek diğer yerden gelecek olan masrafları karşılasın.

Topraksız tarımda hem besin formülü hemde otomasyon çok önemli, toprakta bitkiye 1 hafta su vermeseniz bişekilde dayanır, ancak topraksızda ne olur onu bilemem,topraksızın toleransı yok veya ben öyle düşünüyorum.

Sevgili vetman benim biryere kaybolduğum felan yok, kaybolanda niye kayboldu bilemem hiçbir fikrim yok, envor ağabey forumda neden yazmıyor bende anlamadım, bazı kişilere kırılmış-darılmış olabilir diye tahmin ediyorum.

Profesyonel destek alman şart onu kesin belirtmeliyim, diyelim ki bir formülün var,**** birbaşka kişinin çilekte kullandığı formülü sende kullandın, ancak onda tutan formül sende tutmadı 300 m2 serada tahminen 8-10.000 kök çilekten beklediğin verimi alamadın veya bitkileri yaktın, sorumlusu kim olacak????
Anlatmak istediğim tamamen bu, ancak toprakta böyle bir sıkıntın olamaz.
Bence platformları ikiye böl, hem aradaki farkı gör ,sistem mantığını yatmışsa, beklediğin verimi (tonajı), tat ve kaliteyi, raf ömrünü gördüysen topraksıza doğru büyüterek gidersin, ben olsam böyle yapardım ki böylede yapacağım..
Bilmem anlatabildimmi dostum....
Saygılar....

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön