Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavi eylul
bahçeniz hayırlı olsun ...güzel ürünler almanız dileğiyle
şemsiye dediğiniz bizim burada evelek ya dasırtı kızıl derler közlemesi ve tereyağ ile kızartması çok güzel olur...soğanlı kavurmasıda ama benim favorim tereyağlı olanı olmadı işte gördüm canım çekti...
sarı olanlarıda tavuk tırmıtına benzettim bol soğanlıya da sebzeli kavurması yemede yanında yat...offf offf yarın fındık bahçesine mi gitsem ne... )
sarı olanını acı bir tatı varsa bahçe tırmıtıda olabilir...hangisi olursa olsun ikiside güzel...
|
Sayın Mavieylül iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Ben burada mantarların ismini bilimsel adlarıyla yazdım.Şemsiye mantarına doğru, bazı yerlerde evelek diyorlar aynı mantardan bahsediyoruz.Sarı olana ise çıntar ve melki gibi adlar veriliyor.Çıntar dediğiniz gibi biraz acımsı bir tatta oluyor.Yolunuz düşerse buyurun gelin beklerim bol,bol toplar yeriz. selamlar...