View Single Post
Eski 21-11-2012, 14:11   #30
eko_
Ağaç Dostu
 
eko_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: denizli
Mesajlar: 146
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın eko bu tam bir hata, kışı sert geçen bölgelere sonbahar budaması hiç önerilmez, bu şekilde soğuklara karşı önlem almış olmuyorsunuz daha çok donmalara davetiye çıkarmış oluyorsunuz, sonbahar budaması yapmamanızı öneririm, budamalarınızı ilkbaharda (Mart sonu) yapınız, uçlarda donmalar olursa da hem onlar temizlenir hem yara yeri daha çabuk kapanır.

Mantarlar çok güzel gözüküyor, içi beyaz olanlarda yeniyormu? ben bilmediğim için içi beyaz olanları toplamaya cesaret edemiyorum.
Sayın Lilium uyarınız için çok teşekkür ederim, aynı uyarıyı bana ceviz(juglans) yetiştiriciliği bölümünde de yapmıştınız.Fakat bu işlemi uygulamadan fidancımla görüştüm 15 eylül itibariyle uç almamı tavsiye etti.Geçenyıl bu uygulamanın yapıldığı bir bahçeyi gezdim ve olumlu sonuçlarını gördüm.Burada yaptığım işlem bir budama değil mart sonu kesmem gereken dal uzunluğu örneğin 30cm ben uç almayı bazı dallarda 10cm bazılarında 20cm aldım (yeşil kabuklu kısmın durumuna göre.Bu durumda bahara girerken asıl kesilmesi gereken yerden kesilecek.Beyaz olanlara ak çıntar diyorlar bu yörede ama yinede dikkat etmeli.Uyarı ve ilginize teşekkür ederim..selamlar..

eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön