View Single Post
Eski 21-11-2012, 09:46   #39
Serpent
Ağaç Dostu

Serpent's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Arkadaşlar,

Önceki mesajlarımda kuruttuğum ürünlerin aflatoksin analizini yaptırmak istediğimi belirtmiştim.

Bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı (AGKL) 'nı telefonla aradım. Bana işlerinin başlarından aşkın olduğunu bu nedenle numune kabul etmediklerini söylediler. Halbuki gerekli ücreti (132 TL) ödeyeceğimi ve sonuçların çıkması için bekleyebileceğimi de belirtmiştim. Bana Ulusal Gıda Referans Laboratuvarını aramam söylendi. Onlar ise bu analizi sadece kuru incir için yaptıklarını ve AGKL yi aramamı söylediler.

Özetle bu analize ait bedeli karşılamayı göze aldığım halde yaptıramadım.

Refik Saydam Hıfzı Sıhha kurumu yapar mı diye baktığımda ise onların analiz ücretinin ise 250 TL den fazla olduğu anlaşıldığı için hiç aramadım ve bu analiz sevdasından vazgeçmek zorunda kaldım. bir ihtimal onlar da işimiz çok diyeceklerdi.

Bu konuda sizleri bilgilendirmek istemiştim.

Selamlar..

İlave:

Önceki mesajlarımda kullanımı hakkında bilgi verdiğim Potasyum Metabisülfit'in aflatoksin küflerini nasıl etkilediğine ait bilimsel makaleleri inceledim. Sonuçta bu ürünün aflatoksin üremesini çok şiddetli bir şekilde baskıladığını öğrendim. Kuruttuğumuz ürünlerin pek çoğunda bu maddeyi kullandığımız için kafam rahat bir şekilde kuruttuklarımızı tüketebileceğiz.

Tekrar selamlar, saygılar..

Düzenleyen Serpent : 21-11-2012 saat 10:02 Neden: İleve yapıldı.
Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön