Merhaba arkadaşlar,
Ben siteye dün üye oldum. Üye olmamın nedeni şu an için balkonda ve kısmet olursa daha sonra bahçede bitki yetiştirmeye karar vermem oldu. Hemen internete girip arama yapınca bu siteyle tanıştım.Gün geçtikçe yazılan yazıları okuyup daha çok bilgileneceğime inanıyorum.
Balkonda yetiştirmek üzere; sırık domates, sırık kiraz (çeri) domates, sırık salatalık ve dolmalık biber fidesi sipariş ettim.Bu gün elime ulaşacak sanırım.İş yerinde internete girdiğimden dolayı fazla araştırma yapma imkanım olmadı.Nasıl olsa kolay diye düşünüp sipariş vermiştim.Baktım ki o kadar kolay değil.Fırsatım olduğu kadar okuduklarımdan kafam karıştı.Sizlerden ricam bu bitkilerle ilgili birkaç soruma cevap vermeniz.Zaman içinde daha çok araştırma yapacağım ama şu an için acilen dikmem gereken fideler var ve bunların çöpe gitmesini istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
1- Sırık domates, sırık kiraz (çeri) domates, sırık salatalık ve dolmalık biber fidelerini nasıl bir toprağa ekmem gerekiyor?(Düşüncem; Kırmızı toprak ile çiçekçilerde satılan poşet (hazır) toprağı karıştırmak.Yanlış olabilir...)
2- Bu bitkiler için hangi ebatta saksı kullanmam gerekiyor ve her saksıya kaç adet fide dikmem gerekiyor?(Düşüncem; Üst çapı 40 cm derinliği 40-50 cm olan saksılara ikişer fide dikmek veya pazar sandıklarına dikmek.Yanlış olabilir...)
3- Sulama nasıl yapılamlı, sırık olanlar hangi boya geldiğinde sırığa sarılmalı?
4- Herhangi bir ilaç veya gübre kullanmalımıyım?
Kısacası fide geldiği vakit neyapmam gerekiyor?
Bu yazıyı 1 saatte parça parça yazabildim.Malum işteyim.Yanlışyazılan birşey varsa kusura bakmayın.Cevaplarınızı bekliyorum.Akşam fideleri dekeceğim.
Teşekkürler.
Ömer İYİDOĞAN
GAZİANTEP
Düzenleyen omeriyidogan : 17-04-2009 saat 08:34
|