View Single Post
Eski 19-11-2012, 07:21   #202
Yakup
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi byrm23 Mesajı Göster
merhabalar yakup bey internette ilaç ararken borlu olan etidot 67 ile karşılaştım bundan 2 yıl önce bor içeren gübre aramıştım maalesf yoktu olan gübrelerdende karışım halinde ve çook pahalıydı 3 gün önce siparişi verdim ürün eilime ulaşmak üzere bizim orda kayısı yetiştiriyoruz etidot 67 yi deneme amaçlı iki şekilde kullanmayı düşünüyorum 1. aşama ilaç gibi 400 lt depoya koyup ilaç olarak atacam miktar olarak 2 kg yetermi 400 litre için
2.aşama geri kalan ilaç olarak atmadığım kaysının köküne bir avuç gübre gibi bunuda kayısının kök kısmına yakınmı uygulamalıyım toprağa attıktan sonra toprağa karıştırmalımıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim
ayrıca tanıdık iki arkadaşa bir kg verip gübre gibi kullanmaları için uygulama yaptıracam
borun meyveyi büyüttüğünü daha önce duymuştum etidot 67 kullanmamdaki amaç
1- kayısıda en büyük problem don borun dona karşı iyi bir koruma olduğu için
2- küçük meyve para etmiyor borun meyveyi büyütüğünü düşünüyorm
onun için kullanacam
tek sıkıntı dozajını ayarlamaktan korkuyorum
böyle borla ilgili bilgilendirmelerinizden dolayı size çok teşekkür ederim

Sn. byrm23,
Şimdi size 3 yıldır dediğimi deyip de önce 3-5 ağaca uygulayın desem, forumda birileri beni tefe koyup çalarlar..

Öncelikle şunu belirteyim, bir şeyin ilaç etkisi göstermesi, o şeyi ilaç yapmaz. Bal nedir? Gıda.
Açık yara üzerine dökerseniz? İlaç.
Ama bal nedir? Gıda...
Umarım anlatabilmişimdir.

Kayısı, literatüre göre yaprağında 20-70 ppm bor istemekte. (Literatür denen şey farklı ülkelerde farklılık gösterebilir ama aynı literatürdeki çalışmalar kendi içerisinde tutarlılık göstereceğinden düşük hata payına sahip olacaktır. Baktığım tabloya göre, diğer ürünlerin bor ihtiyaçlarına bakarak yazıyorum).

Bu da, kayısıda bor eksikliği işaretlerinin hemen görünmemesi gibi bir anlam içermekte.

Aynı zamanda, rahatlıkla binde 5 (2 kg bor/400 litre su) oranını uygulayabilirsiniz demek.

Çeçeklenmeye olumlu etkisi olduğundan çiçekten önce yapraktan uygulanmasının etkili olacağı kanaatindeyim. Ancak, topraktan yapacağınız uygulama zamanı konusunda toprağınızın yapısı, yağış durumu vb özellikleri bir düşünün. Bitkinin vejetatif gelişme döneminde bora çok ihtiyaç duyacağını bilin.

Ben olsam, yapraktan ve topraktan yapacağım uygulamalar arasında en az 5-6 hafta bir süre koyardım. topraktan uygulama yapacağım için de, binde 5 yerine binde 3 (1,2 kg etidot/400 litre su) falan uygulardım.

Saygılarımla

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön