View Single Post
Eski 17-11-2012, 12:38   #141
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
seram

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Sayın Huyhuyhuy,
Görüldüğü gibi yorumlargenellikle aynı. Havalandırma, naylonun yere sabitlenmesi konuları tüm yorumlarda ortak payda. Benim cıhazımda (telefon ekranında) yukarıda var dediğiniz pencereler görülmüyor. Onun için yazmıştım. Sanırım diğer arkadaşlar da o pencereleri görmemişler. Bu işin önemli kuralı şudur. Yüzey alanının 1/5=%20 si kadar açıklık bırakmanız gerekir. Aksi halde içerinin rutubeti (özellikle yazın) çok fazla artar. Buda istenmeyen sonuçlar doğurur. Tavana pencere yapmanız çok iyi olmuş. Çünkü ısınan hava yukarı çıkar orada birikir, su buharına dönüşür. Belli bir yoğunluğa gelince de yağmur damlaları gibi aşağı yağar. Bu da yine bitkilerin yapraklarında zarara ve hastalıklara sebep olur. Özellikle domateste pas hastalığı yapar. İyi günler ve kolaylıklar dilerim. Sağlıkla kalın.
Halil Balaban
İkazınıza çok teşekkürler. Galiba Antalya'dasınız. Benim sera Bolu'da ve 850 rakımlı bir yerde. Bizde soğutmadan ve nemden daha çok kışın don ve kırağı sorunu var. Ama yine de havalandırma konusunun ihmal edilmemesi konusunda haklısınız. Ve dışarıda hava sıcaklığı 10 derece iken havalandırma yapmayınca içeride ısı 16-17 derece ve içeri girince gözlük camlarının tamamen buğulanması görülülebiliyor. ve hemen camları açma telaşına düşüyorum. Galiba bu konuda bir otomasyon düşünmeliyim. Isı ve nem oranını ölçen ve bir motor vasıtasıyla havalandırmayı sağlayan basit bir sistem düşünülmeli. Çok zor olmasa gerek . Biraz araştırma yapmakta fayda var.Yapıcı ve yönlendirici eleştirilerinize çok teşekkürler.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön