Ustalarım merhaba. Ben de bambu yetiştirmek istiyorum. Henüz yeni üye oldum foruma ve bu ilk mesajım hatam olursa mazur görün. Aslında anlatacaklarım belki biraz uzun olacak ama kusuruma bakmayın.
Benim esas ilgilendiğim alan Türk yayı yapımı. Bunu için akçağaç, porsuk gibi ağaçlar kullanılıyor ancak bu ağaçlar ülkemizde koruma altında olan türler. Kaçak kesim olarak ulaşma imkanım var ancak tam bir doğa sever olarak da bu benim içime hiç sinmiyor.
Velhasıl yay yapacağım bu ağaçlarla eşdeğer olarak moso bambusunu keşfettim. Aslında keşif benim değil aynı şekildeki kompozit yayları Kore liler yüzyıllardır yay yapımından kullanıyorlar. Türk yayları ile arasındaki tek fark bizde Akçaağaç onlarda bambu kullanılıyor olması diğer tüm malzemeler ve yapılış teknikleri tamamen aynı.
Ben de bu konuyla ilgili araştırma yaparken sizleri ve bu forumu keşfettim. Aslında öğrenmek istediklerimin bi çoğunu öğrendim (tohum temini, yetiştirme vs.) ancak moso bambusunun bi çok yönü bu sefer ilgimi çekti ve sadece yay için değil farklı amaçlarla da yetiştirmeye karar verdim (Arazimi güzelleştirmek, odunundan faydalanmak vs. gibi. ) o yüzden de aranıza katılmak, tanış olmak ve bilgilerinizden faydalanmak istedim. Aynı şekilde bonsai de disiplin olarak ilgimi çeken bi başka konu oldu. Umarım yazdıklarımı usanmadan okur bundan sonraki sorularımda da yardımlarınızı benden esirgemezsini. Çünkü çok soru sorarım yapım gereği

Hepinize şimdiden teşekkürler.