View Single Post
Eski 14-11-2012, 09:56   #169
narincir
Ağaçsever

narincir's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2011
İlginiz için çok teşekkür ederim Süha Bey,
Forumu okudum uzun süre neler yapabilirim diye, şimdilik idare ediyor sanırım. korktuğum gibi "ölümcül" aşamaya gelmedi. ama çiçeklerinin de hepsini döktü. Ona seveceği bir ortamı nasıl yaratabileceğim bakalım. Kısa zaman içinde onu bir bakıma almam gerekiyor sanırım. Köklerini ayıklamak, besin filan.. Sizin vandanızın çiçeklenmiş halini heyecanla bekliyoruz.. Bir umut bizimki de açar diye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süha Şendoğan Mesajı Göster
Sayın Narincir,
Ben sorununuza ustalara saygısızlık olmaması nedeniyle cevap veremiyeceğim.
Sayın Praecox,Sn.Ziya Soner veya Nur Kırmızı hn.bu işin uzmanları onlar cevap verirse daha sağlıklı olur.
Sadece şunu söylemek istiyorum.Çiçekli olmayan Vandalarımdan (resim.160) bir tanesi şu anda yeni bir çiçek aşamasında resimleri bir iki gün içersinde basacağım.Bu iki Vanda tüm yaz boyunca balkonda sadece sabah erken saatte güneş gördüler, (saat 7.00-9.00 arası)
2-3 günde bir bir kovada kök banyosu ve gün içinde 2-3 çok sıcaklarda 4 defa yaprak ve kök fısfıslaması (yağmur suyu) uygulandı.
Son hafta havalar serinlediğinden mutfakta nemli bir ortamdalar.Ayda 1 defa vitamin yapraklara fısfıs yapıldı.Kısaca benim vereceğim bilgiler bukadar.Diğer konuları lütfen ustalardan talep edin.Selamlar.

narincir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön