View Single Post
Eski 14-11-2012, 09:30   #80
yalandünya59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Arkadaşlar,

İdris şenol hemşehrime aynen katılıyorum, ayrıca yapabilirseniz platformları (seraları)

topraklı ve topraksız olarak ikiye bölünüz. Hem riski minimize etmiş olursunuz hemde aradaki erkencilik, tat-kalite, raf ömrü, verim farkı gibi konularıda görmüş olursunuz.

Şöyle düşünün;

Diyelimki A tipi raflı sistemde çilek yaptınız, ve topraklıda ekilenin yaklaşık 4 katı fide ektiniz maliyet zaten yüksek, gittiniz sulama yaptınız besin tanklarında iz elementler ile ilgili teknik bir hata yaptınız yani eksik veya fazla koydunuz ürünlerin heba olma ihtimali çok yüksek olacaktır, sonu hüsran olmasın diye ben konuyu ikiye bölmek istiyorum.
Anladığım kadarıyla topraksız tarımın toleransı yok gibi yanlışları affetmiyor, direk mahsüle, köke, meyvesine, vuruyor. Buda üzüntü, emeklerin boşa gitmesi oluyor.
Bir formül buldunuz çilek formülü bu formülün sizde tutacağı ne belli? Akdenizde veya başka bir yerde tutabilir, ancak sizde tutma ihtimali nedir?
Envor bu forumda arazinin yapısı ve coğrafyasının bile verimi etkilediğini belirtmişti.
Ayrıca mtuğrul ağabey, bir sezon sanırım yaptığı hatadan dolayı topraklı tarımdaki çileklerden topraksıza göre daha iyi ürün aldığınıda bahsetmişti.

Eğer topraksız tarım ile ilgili kafanızda soru işaretleri var ise, bunların üstüne giderek çözmeye ve özümsemeye çalışın, yok kafanızda çok fazla soru işaretleri var ve çözemiyorsanız bence hiç başlamayın, kimseninde 4-5 kat fazla verim alacağım hayalleri ile başlayıp hüsrana uğramasını asla istemem, emeğe üzülürüm.

Saygılarımı sunarım...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön