View Single Post
Eski 12-11-2012, 13:41   #1167
Avanos
Ağaç Dostu

Avanos's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Auguste Mesajı Göster
Bu tarlanın yanında 20 dönümlük başka bir tarlamız daha var ama o şuan kiraya veriliyor. Kiraya verdiğimiz kişi buğday ekimi yapıyor. Ben yanında bahsettiğim araziyi yeni aldım. Eğer daha karlı ve kendimizin yapabileceği bir ekim metodu bulabilirsem kiralama yerine kendim bakımını yapmayı planlıyorum. İleride de bu diğer tarlayı da bu şekilde işleyerek katma değerini kendimiz için arttırmak planım. Teknoloji açısından yüksek bir bahçe yaparak olabildiğince insandan bağımsız hale getirmeyi planlıyorum (otomatik damlama sulama, don koruması ve bilmediğim diğer teknolojiler olabilir). Ama Karaman için seçeceğim ürün eğer ağaç olacaksa gelecek ortalama 30 yılı kapsayacak bir yatırım olacak.

Analize götürdüğümüz toprağı bu şekilde aldık:
Gbreleme amacyla toprak rnei nasl alnr? ************Hakan KARABIYIK ************Ziraat Mhendisi - Tarm Ktphanesi

Aklınızda olan başka bir tür bitki varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler, selamlar.
Düşüncem şu küçük alanlardan alabileceğiniz verim.Bu tür teknolojik yatırım yapmanıza değmez.Ayrıca 3.5 dekar gibi bir alandan aldığınız ürünü satmaktada sıkıntı çekersiniz.

Avanos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön