View Single Post
Eski 12-11-2012, 12:15   #787
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sayın mmanager, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Almanya'ya taşınmadan evvel Bursa'da yaşarken kaktüs ve sukulentlerin bakımı beni pek zorlamıyordu. Kış buradaki gibi uzun, hava bol yağışlı değilken bakım daha kolaydı. Daha çok güneşli, sıcak iklimi özlemiyor değilim.

Buraya taşınma kararı aldığımızda bitkilerimi ne yapacağım aklıma takılan soru oldu. Birçok insan dağıt bitkilerini, Almanya'ya kaktüs mü taşınır diye düşünürken teyzem sağolsun bana destek oldu. Çok emek verdin neden götürmeyesin diye beni yüreklendirdi ve yaklaşık 200 kadar saksıyı buraya naklettik. Bitkiler geldi gelmesine ama yavaş yavaş ölmeye başladılar, iklim değişikliği sebebiyle. Elbette benim de hatalarım oldu, çok bitki dondurdum mesela ilk kış. Sulamayı ayarlayamadım. Bitkilerimin yarısı ölünce karar aldım Türkiye'ye dönene kadar bitki almıyorum, sadece elimdekileri yaşatayım bana yeter dedim.

Karar aldım demekle de olmuyor, bu hastalık öyle bir illet ki yine insanın her gördüğü bitki gözüne takılıyor, çiçek tezgahlarının başına defalarca gidip geri döndüğüm çok olmuştur. Burada iklim ve yer sıkıntısı beni en çok zorlayan faktörler oldu. Tabi güzel yanları da yok değil. Mesela Mammillaria luethyii ve Hoya kerrii Türkiye'deyken sahip olmak istediğim ama bir türlü bulamadığım bitkilerdi. Burada onları bulunca çocuk gibi sevindim

3 senemizi doldurduk burada ve artık bitkiler de ben de buraya alıştık galiba. Kıskanmayın bitkiler gelişsin, Türkiye'ye dönelim nasıl olsa paylaşırız. Sadece fotoğraflamak olmuyor değil mi

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön