Bu hafta sonu Sapanca yağmurluydu yağmur yağmadığı çok az zamanda da kapalı idi.
Sapancaya aralık ayı başında ve içinde toplam iki kere daha gideriz. Sezonu kapattık sayılır. Yapılacaklar yapıldı. Kışı kış bahçesinde geçirecek bitkiler kış bahçesine alındı. Sadece sakız sardunyalar kaldı onları da Aralık başında geldiğimizde içeri alacağız.
İçeri aldığım hibiscuslardan çelikler aldım çeliklerin bir kısmı siteden iki arkadaşa gidecek bir kısmını komşuma verdim. Kalanları kendim saksılara diktim. Eşim bu kadar hibiscusu ne yapacağımı soruyor. Hele bir tutsun taliplisi çok olur dedim gülüştük. İnşallah tohumdan yetişenler bu kışı atlatırda seneye çiçek açtırabilirsem o zaman çelik almak keyifli olacak. Yine o zaman o çeliklerin bayağı taliplisi olacaktır. Ayrıca sellukalardan aldığım çelikleri ve diğer çelikleri de kış bahçesine aldım.
Site dışındaki üst komşumuzun bahçesinde ağaçta çok Trabzon hurması var kendisi almış kalanları isteyenler alsın deyince yaklaşık 5 kg kadar alıp bir parti daha diğer balkonun saçak altında kurutmaya aldık. İlk partiden dayanamayıp bir tane kaparttım içi bal gibi olmuş. Ama daha olmasına çok var gibi gözüküyor.
Alt bahçeyi hafta içinde site görevlimiz belleyip ilave toprakla birlikte gübreleri sermiş. Ben de pazardan bir çay bardağı ıspanak tohumu aldım. Bütün adalara yetti arttı. Hepsi olursa tüm siteye yeter diye düşünüyorum. Ayrıca alt bahçede bir köşeye araka tohumu ektim.
Yine uzun zamandır kivilerin altını düzeltememiştim. Orayı düzeltip orada ki osmanlı çilekleri budayıp tekrar diktim, yine o bölgeye bezelye tohumu ektim.
İlk fotğraflar alt bahçeden.