arkadaşlar bu nepenthes'i mısır çarşısının yanındaki yanındaki bitki satan yerden aldım.Uzun süredir bu bitkileri merak ediyordum ama nasıl olsa Türkiye'de yoktur diye hiç araştırmamıştım fakat görür görmez satın aldım.Forumu araştırıp birçok şey okumama rağmen birkaç sorum olacak sizlere umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.
1- Nephenthes'min tam olarak cinsi nedir sitede baktıklarım genel olarak geniş yapraklı olanlar fakat benimki ince ve uzun yapraklı.?
2- Görüldüğü üzere ibrikleri kurumuş ve kurumaya yüz tutmuş ve ayrıca yeni gelen ibriklerde daha ufakken bile renkleri siyahlaşmış yani onlarda kuruyor tekrar canlandırmak için ne yapabilirim ?
3- Çiçeğimi kışın nerede tutmalıyım bol ışık alsın diye mutfağa koydum perdeyi kapatmıyorum diye ve kombinin tam yanında ama yanlız yaşadığım için sadece salonun kaloriferlerini yakıyorum diğer odalar soğuk oluyor bu sıkıntı olur mu ?
En kısa sürede balkonda naylondan bir terraium yapacağım fakat kış geldiği için soğuktan korkuyorum yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.