Çocukken bizede söylenen şey üçgen kafalı yılanlar zehirli, dikdörtgen kafalılar zehirsiz.
Su yılanlarına baktığımda onlarda üçgen kafalı, ama zehirsiz
Mahalli insanların bir çoğu cahilliği kabul etmeyen, öğrenmeyi de sevmeyen. Geleneksel, yalan yanlış bilgileri devam ettirmek isteyen insanlar. Baykuşların öttüğü evden ölü çıkar, uğursuz hayvanlar inancını doğru bulan ve yayan bir çok insan mevcut hala.
Sn. Sertaç Turan'ın dediği gibi zehirli türler insan tehlikesinin olduğu bölgelere zorunlu kalmadıkça gelmezler. Dünyada en zararlı varlık zehiri olmayan insan oğlu, birde zehiri olsa insan soyu yeryüzünden silinmişti şimdiye kadar.
Çocukken anlatırlardı insan kovalayan yılanları

Halbuki insan kendi gölgesinden bile arada bir korkan bir varlık. Yılan koşan insanı takip edebilirmi acep

kanatlı veya uzun bacaklı olması lazım.
1989 yılından beridir Antalya'dayım 2012, bu zaman arasında hep ormana yakın, tarım arazilerinde. Börtü böcek, yılan akrep vs. içerisinde yaşıyorum bir tek kişinin ısırılıp hastanelik olduğunu görmedim, duymadım.
Bazı engerek türleri Antalya'da yaşıyor, ama bunlar insanlardan uzak. Çıngıraklılar zaten çöl yılanlarıdır, Türkiye'de yoklar.
Tavsiyem gönlünüzü ferah tutun, o kadar da korkulacak yaratık değil yılanlar. Rastlarsanız görmezden gelin, her duyduğunuza da inanmayın. Yılan ısırması milli piyangonun en büyük ikramiyesinin size çıkması gibi düşük bir olasılık. İnsanların size zarar vermesi daha yüksek olasılık.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarin
Burada engerek türü yılanlar var. Kafaları üçgen şeklinde, kuyruklarında çıngırakları olan türler var. Ben 8 yıldan beri buradayım, mahallindeki insanlarda bu yılanların zehirli olduğunu söylüyor. Sayın Mutlu Kutlunun söylediği gibi Antalya'daki tüm yılanların zehirsiz ve su yılanı türü olarak düşünülemez.
Selamlar
|