Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Hepinize merhaba,
Bitkilerim bocek istilasina karsi mucadele ediyorlar ve yeniden buyumeye gelismeye devam ediyorlar ki bu da yerini sevdiklerini ve alistiklarini gosteriyor bence<onlar benim guclu cocuklarim  Ancak bir tanesi varki yorumunuzu bekliyor olacagim.Kendisi cok buyuyen bir gliricidia sepiumdu,zaten odunsulasmaya baslamis ve genislemist i ancak ust kismi kurudu yan dallarda islevsiz gibi duruyor cunku dipten yeni bir dal cikarmis.Nasil bir bakim yapilmalidir ? Yorumlarinizi bekliyorum.
|
Sürgünden hemen sonrasını kesmelisiniz. Genç sürgün ana dalın gücünü alıyor, beslenmesine engel oluyor, ana dalı öldürür...
Bu tip bitkiler tek gövde de büyüyor, dipten çıkan sürgünlere izin vermemek gerekir.
Ana dal yarım ya da bir metreden kesilirse taç oluşturur. Bu şekilde büyümesi daha kolay olur...
(Sadece görsellere baktığım ve biraz da asmaya benzediği için yazdım...)
Yoğun akar hastalıklarına _ yapısı gereği_ yakalanabilir ve bu durumda ev yapı ilaçlar fayda vermeyebilir. Kontrollü tarımda kullanılması tavsiye edilen ve kalıntı bırakmadığı _ ilçe tarım tarafından söylenen_ decis kullanırsanız sorun olmaz...diye düşünüyorum.