Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lizard
Sayın fmt79 benim de sorum sulama zamanı ile ilgili olacak. Çoğu kaynakta okuduğum sulamayı ya gece geç vakit veya sabah erken vakitte yapmak gerektiği idi. Genelde sabahları öğlen vakti uyandığım için ben de gece 2 - 3 gibi sulamaya çalışıyorum. Gün batarken toprak halen daha sıcak olduğu için sulamanın uygun olmayacağını düşündüm hep.
|
Sevgili izmirli dostum lizard su resimlerdeki hasta yapraklar uzerinde **** diger sebzelerin uzerinde hani su balkonda sebze bolumundeki korunakli olanlar degil ****** (onlari da begeni ile takip ettigimizi bildiriyim sirasi gelmisken) bu resimdeki gibi hasereler dikkatinizi cektimi cok cok kucukturler eger gorduyseniz ve ilac iyi gelirse lutfen banada bildirin cunku bana tavsiye edilen bir ilac malesef olmadi
daliha cinsi cicegime domateslerime ozellikle domateslerime zarar veren bocegin resmini cekemedim teknik olanaklardan dolayi ( 2 mega pixel bir digital camera dan dolayi makro cekim yapamadim ) ancak bir arkadasimiz meneksesinin uzerinde cektigi bir bocegi gorunce ona cok benzedigini gordum sizde dikkatlice asagidaki resme bakin ve ve bu meneksenin uzerindeki bocege cok benzeyen kucukken biraz daha ince olan bit gibi bir bocek bunlara neden oluyor. ziraai ilac satan bir firmaya gosterdim aldigim ilaci bir domatesimde denedim olculendirmeyi dedigi gibi yapmama ragmen domatesin yapraklarinin lekeli olan yerlerden kurumaa be diger yapraklarina hizla yayilmaya basladigini gordum bunun uzerine ziraai ilac kulanmak artik istemiyorum sanada tavsiyem bu tur boceklere karsi dogal ilaclarla mucadele saygilar