Antalya'da zehirli yılan bulmak gerçekten çok zor, görülen bir çok yılan türü su yılanı diye isimlendirdiğimiz zehirsiz türler. Bu yılanların zehir dişlerini sadece avını kenetleyip kaçmamasını sağlamak şeklinde kullanıyor bu tür yılanlar.
Siz kazara üstüne bastığınızda belki ısırıktan dolayı canınız yanar az bir şey, sonra geçer. Ya basılan yılan ne hale gelir, en düşük ihtimal beli kırılır. Sonuçta ölür yılan, yılan zarar görmese bile yaşadığı stres yeter ona. Ben daha yılanın üzerine basıbta zehirlenen birini hiç duymadım, yılan sizin geldiğiniz hisseder ve hızla ortamdan ayağınızın altından çekilmeye çalışır. Bu yüzden gördüğünüz her yılan size doğru gelen değil sizden uzaklaşandır.
Yılan doğada bir denge unsuru, her ne sebeple olursa olsun öldürmemek lazım. Hele ki çok zor şartlar da yaşamaya çalışan bir canlı, her zaman yiyecek bulamıyor. Bu yüzden haftada 1 tane fare ile idare ediyor garibim, fare nüfusu çoksa 3-5 tane aynı anda mideye indirebilir. Avını yakalayan bir yılan 1 hafta ortalarda görünmüyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sarin
Yüzü soğuk bir hayvan, bahçemde var ne yazıkki. Ona zarar vermek istemiyorum şahsen, ama kazara üstüne filan basarsak diye korkuyorum. Çünkü kendini korumak için ısırabilir. Bahçemde gördüğüm yılanların hepside zehirli. Uzaklaşsınlar mı bahçemden hayır, çünkü fare var bahçemde. Doğal dengeye karışmamak lazım diye düşünüyorum.
|