View Single Post
Eski 09-11-2012, 01:00   #1619
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Öncelikle Hoşbuldum.
Uzun bir aradan sonra Sevgi paylaşımını özlemişim doğrusu.
Arada bir telefonlaşmalarımız oldu bazı Hoyacı Dostlarımla, Sizlerin haberini almak, haberleşmek hal hatır sormak netten uzakta kalsamda gelişmeleri takipteydim)
Tüm güzel dilekler Güzel temenniler için hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim.

Bugün Seradan bazı görüntüler çekmiştim, onlarıda ekleyeyim.
Biliyorum birçok kişi Seranın görüntüsünü merak ediyordur, henüz bitmedi.
Eşimin yurtdışından dönmesini bekliyorum, yoğun bir fuar dönemindeler, aksaklıklarda cabası diyebilirim.
Taşınırken herşey yolundaydı taşındıktan sonra bazı zararlar gördü hoyalar mesela güneş yanıkları oldu. Çatıdan naylonun deliğinden giren yoğun yağmursuyunun 4 tane nadide türleri çürütmesi gibi. Buda Benim Antalya'da olmamdan dolayı ihmal edilmiştikten kaynaklı.( Antalya'ya gitme nedenimizde Baba'min sağlık taramalariyle alakalıydı. Sevindirici raporlar aldık sağlığı gayet iyiye doğru gidiyor)
Neyseki çelikler alınıp telafi edildi.
Antalya'dan taşınırken kamyon şoförü o kadar çok itinalı yardımcı olduki anlatamam. Neyse bir bitki delisini kamyon şoförü olarak reelden tanımış oldum.
Bütün zarar kamyondan boşaltıktan sonra oldu. Birdünya saksı kolay değil, özel taşımacı olmadan Eşimin iş Arkadaşları Köy komşularımız el birliğiyle yardımlaşarak taşıdık.
Kamyona sığmayan Bahçe Bitkilerim 15 gün sonra ikinci bir kamyonla getirttim.
( Yarın Bahçe ve Seranın dış görüntüsünün Resimlerini eklerim )
Komşu demişken cidden mükemmel komşularım var.
Büyük Kent yaşantısının verdiği vurdumduymazlıktan sonra Köy hayatından sıcak esinti gibiler. Büyük bir şans diyebilirim. Genci Yaşlısı hepsi yardımsever İnsanlar.

Buraya alışamamak gibi bir sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Candostum Şirin bile alıştı çok Mutlu, o kadar paylaşımcıki komşunun kedileri ve köpekleri önünde mamasını yiyor gıkı çıkmıyor. Bugün fakettim tavuk vardı bahçede ona bile sesini çıkartmadı, oysa afetmezdi
Yani kısacası Seramız bitmemiş olmasına rağmen biz buraya ısındık bile.
Geceleri 16 dereceye düştü yakın bir zamanda soba yakmaya başlamazsam asıl işte bütün zarar ziyan o zaman başlar. Neyseki hafta sonuna Antalya'dan soba gelecek siparişle yaptırttım. Çift baca çıkışlı, ısınmada sorun yaşamayacağız ve acilen camlar takılmak zorunda buda 1 haftayı bulacak gibi gözüküyor.

Birkaç tanede Hoya resmi eklemek istiyorum.
Hoya parvifolia yı Çiçekleri albenili olmasada yapraklarına bayıldığım bir tür olarak seçmiştim. Aldığı yoğun gün ışığından dolayı olması gerektiği gibi koyu renge büründü. Hafif tüylü ve kalın sert yapraklara sahip.
Hoya parvifolia...
Name:  2-SAM_1717.jpg
Views: 747
Size:  69.9 KB
Name:  3-SAM_1718.jpg
Views: 729
Size:  56.5 KB
Hoya callistophylla, bu yıl aynı çiçek sapından 2. defa çiçekleniyor. İlk çiçeklerini kamyonda taşınırken gece açmış, sabah Seraya taşırken şaşkınlıkla karşılamıştım)
Name:  1-SAM_1704.jpg
Views: 657
Size:  31.1 KB
Name:  03-SAM_0006.jpg
Views: 664
Size:  36.4 KB
Hoya lasiantha çok şanssız dönemlerde çiçek açma çabasına girmişti herdefasında taşınmanın verdiği şokla tomurcuklarını dökmüştü, şans belki bu defa başarırırz belkide. Tomurcuklarını bile gözlemek keyif verici...
Name:  01-SAM_0002.jpg
Views: 673
Size:  25.6 KB

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön