View Single Post
Eski 08-11-2012, 21:01   #5
photographist
Yeni Üye

photographist's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2011
Tekrar merhaalar,

Eve gelir gelmez solucanlar için uygun bir solucan kutusu yapmak için kolları sıvadım.

Öncelikle ihtiyacımız olan malzemelerin fotoğrafını aşağıya koydum listesini de buraya yazayım:
Name:  1.jpg
Views: 1910
Size:  24.4 KB
1) En az 2 adet olmak üzere uygun kutular
Ben haftasonu IKEA'dan Kısa kenarı yaklaşık 25cm Uzun kenarı yaklaşık 35cm derinliği yaklaşık 15 cm olan SAMLA kodlu kutulardan 3 adet aldım ve onlarla yaptım, sanki özel tasarlanmış solucan kutusu gibi duruyorlar. 3 kutu+1 kapak 20tl civarıydı sanırım)
2) Matkap, 4mm ve 10mm kalınlıkta matkap uçları
3) Falçata ve makas

Kutulardan birini hiç ellemeden olduğu gibi bıraktım, diğerine ise tabanına 8 adet, yanlarına 10 adet ve kapağına 12 adet olmak 4 mm matkap ucuyla üzere delikler açtım.
Name:  2.jpg
Views: 1491
Size:  36.9 KB
Name:  3.jpg
Views: 1504
Size:  40.7 KB

Ben heyecanla delikleri aceleyle açtığım için kutular iç içe geçtiğinde yanlarına açtığım delikler alttaki kutunun içinde kalabiliyor dikkatli olmak lazım. Solucan sayısı az olduğu için ve delikler tamamen kapanmadığı için çok önemsemeden devam ettim.

Name:  4.jpg
Views: 1486
Size:  23.4 KB

Bu kutuları almamdaki esas sebep kutunun kenarlarındaki stoplar sayesinde üstteki kutunun tabanı ile alttaki kutunun tabanı arasında yaklaşık 3 cm boşluk kalıyor. Bu sayede aşağıya süzülecek sıvı gübreyi de rahatlıkla ayırabileceğim.

Name:  5.jpg
Views: 1361
Size:  41.2 KB

(Not: Fotoğraf makinemin şarjı bittiği için telefonla çektim, fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın )

Düzenleyen photographist : 11-11-2012 saat 20:05 Neden: Fotoğraf düzenlemesi
photographist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön