View Single Post
Eski 07-11-2012, 19:08   #23
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehzade Mesajı Göster
Bugün fırsat bulup da menekşeme bir bakayım dedim şu tripslenen. İki gün önce sayamayacağım kadar çok trips vardı bugün bi kaç tane gördüm. Yalnız, ilkbahar da polenler uçuşur ya tıpkı ona benzeyen minicik bir örümcek vardı, o yemiş olabilir mi acaba. Ben genede böcekli çiçekleri kestim. Kalanları da arapsabunlu suda yıkadım.
Sayın şehzade , Tripsler için en güzel çözüm bence yapışkanlı tuzaklar , ziraat marketlerinde satılan çift tarafı yapışkanlı renkli genellikle sarı ve mavi renkli (bu renkler böcekleri çekiyor) tuzaklar çok etkili ve zararsız.
Sarı renkli olan torf sinekleri için çok etkili , mavi olan da genellikle trips türü böcekler için kullanılıyor.
Tripsler çiçeklenme döneminde çok aktif olurlar ve polenleri yerler , toprağa yumurta bıraktıkları için 3 aylık bir ilaçlama yapmanız gerekir.
Kolay gelsin.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön