View Single Post
Eski 07-11-2012, 13:38   #779
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Seve seve paylaşırım sevgili Tika

Önceleri açıkçası aranjman oluştururken sukulentlerin birarada nasıl güzel görüneceğine dikkat ediyordum. Birbirlerine uyumlarına da dikkat etmek gerektiğini sonradan farkettim.

Birbirlerine uyumlu türler derken hızlı ve yavaş gelişen türleri kastediyorum. Echeverialar, Graptolar, Haworthia ve Aloeler çok hızlı gelişiyor. Bu hızlı gelişenlerin yanına küçük ebatlı, yavaş gelişen türleri diktiğimde bu bitkiler hızlı gelişenlerin yanında sıkışıp kaldı. Bunu Echeveria minima'da yaşadım.

İlk önce kaktüs ve sukulentleri biraraya toplamamaya özen gösteriyorum çünkü bu iki grup farklı su ihtiyacına sahipler.
Sonra sukulentleri yazın ve kışın dinlenen türlere göre biraraya toplamaya dikkat ediyorum ki sulamayı rahat yapabileyim.
Gerisi görsel zevkinize kalmış. Mesela Crassula ovata ve hobbit boya gidiyor. Onlar uzarken altı boş kalmasın diye sarkıcı türlere de aynı saksıda yer verebilirsiniz. (Ceropegia, Sedum burrito, morganianum vb.)

Echeverilar birarada çok güzel gözüküyor. Özellikle sonbaharda rengarenk bir saksı Echeveria tam fotoğraflık oluyor.

Aloe ve Haworhialar benzer isteklere sahipler. Direkt güneş almayan bir yerde nispeten daha az su ile birarada hoş gözükürler.

Kalanchoelar kışın gelişen gruptalar. Kalanchoelarla Sedumları biraraya getirebilirsiniz. Mesea Kalanchoe longifolia yaprakları kızarır, Sedum nussbaumerianum limon sarısı renk alır. Ya da burada olduğu gibi farklı Kalanchoe türleri de birarada hoş gözüküyor.

Bunlar aklıma ilk gelenler. Elinizdeki sukulentlerin birbirlerine uyumu Dinlenme Dönemlerine Göre Sukulentlerin Sınıflandırılması başlığından kontrol edebilirsiniz. Kolay gelsin.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön