View Single Post
Eski 07-11-2012, 11:39   #205
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Bugün balkonuma diğer serayı da kurdum.Havalar iyi gidiyor aslında;ama tedbiri elden bırakmamak lazım.Sera naylonları henüz örtülü değil.(Aslında sukulentlerin olduğu seranın naylonunu örtmüştüm;ama sonra havalar iyi gidince çıkarttım.) Hava sıcaklıkları 4-5 derece civarına düştüğünde tüm seralarımın naylonlarını örtmeyi planlıyorum.
Eklenti 344321
Eklenti 344322
Eklenti 344323
Eklenti 344324
Eklenti 344325

Bir sorum olacak,seraları balkon demirlerine yaklaştırım ki,yağmur suyundan faydalansınlar.Gördüğünüz gibi bir tane serada sukulentler var.Yağmur suyu bunlara zarar verir mi Daha doğrusu yağmurla ıslanacaklar,toprak ıslak kalırsa çürüme olabilir mi? Gece hava sıcaklığı 11-12 derecelere düşüyor.Bu sukulentler benim için çok önemli,yanlış bir şey yapmak ve bunun sonucunda kaybetmek istemiyorum. Ne yazık ki,çok az sulamama rağmen (en azından ben öyle düşünüyorum ) deniz kabuğu görünümlü sukulentimi ve Haworthia'larımdan birini çürüterek kaybettim.Aynı durum,bunların da başına gelsin istemiyorum.O yüzden yağmur suyu sakıncalı olabilir mi Sera naylonunu örtmeli miyim
Bence gece ısı 11-12 derece ise gündüz daha sıcak olduğunu hesaba katarsak bu sıcaklıkta çürümezler. Kış aylarında gece ısının daha düşük olduğu zamanlarda ve gündüz de toprağı kurutacak kadar güneşli günlerin olmadığı aylarda toprağın sürekli ıslak kalması bitkiye zarar verir.

Fotoğraflarınızdan gördüğüm kadarıyla balkon demirlerine en yakın olan sera içinde Haworthia cymbiformis ve ona yakın bir Aloe duruyor. Haworthialar ve Aloeler suyu çok sevmezler. Bu iki türü daha iç tarafa, az yağış alan yere kaydırabilirsiniz. Bunun dışında topraklarını parmağınızla kontrol edin. Sürekli yağış altında kalmadıkları taktirde toprak köklerine yetecek kadar yağmur suyunu alacaktır. Siz sadece tamamen kuru topraklı olan saksıları sulayın.

Endişe etmeyin, sukulentler dayanıklı türler. Hava sıfırın altına düşmedikten sonra topraktaki su bitkiye büyük bir zarar vermez. Dediğiniz gibi ser naylonlarını henüz kapatmayın, bırakın güneşten faydalansınlar. Naylonladıktan sonra sadece güneşli günlerde açıp havalandırırsınız Kolay gelsin.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön