View Single Post
Eski 07-11-2012, 11:11   #203
Tika
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Balkonumdan Genel Görünüm

Bugün balkonuma diğer serayı da kurdum.Havalar iyi gidiyor aslında;ama tedbiri elden bırakmamak lazım.Sera naylonları henüz örtülü değil.(Aslında sukulentlerin olduğu seranın naylonunu örtmüştüm;ama sonra havalar iyi gidince çıkarttım.) Hava sıcaklıkları 4-5 derece civarına düştüğünde tüm seralarımın naylonlarını örtmeyi planlıyorum.
Name:  Fotoğraf2348.jpg
Views: 3156
Size:  64.5 KB
Name:  Fotoğraf2349.jpg
Views: 1749
Size:  60.9 KB
Name:  Fotoğraf2350.jpg
Views: 1756
Size:  55.5 KB
Name:  Fotoğraf2344.jpg
Views: 1966
Size:  63.9 KB
Name:  Fotoğraf2345.jpg
Views: 2094
Size:  66.9 KB

Bir sorum olacak,seraları balkon demirlerine yaklaştırım ki,yağmur suyundan faydalansınlar.Gördüğünüz gibi bir tane serada sukulentler var.Yağmur suyu bunlara zarar verir mi Daha doğrusu yağmurla ıslanacaklar,toprak ıslak kalırsa çürüme olabilir mi? Gece hava sıcaklığı 11-12 derecelere düşüyor.Bu sukulentler benim için çok önemli,yanlış bir şey yapmak ve bunun sonucunda kaybetmek istemiyorum. Ne yazık ki,çok az sulamama rağmen (en azından ben öyle düşünüyorum ) deniz kabuğu görünümlü sukulentimi ve Haworthia'larımdan birini çürüterek kaybettim.Aynı durum,bunların da başına gelsin istemiyorum.O yüzden yağmur suyu sakıncalı olabilir mi Sera naylonunu örtmeli miyim

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön