View Single Post
Eski 05-11-2012, 13:54   #2463
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Bayramın 2. 3. 4. Günlerinde ve geçtiğimiz hafta sonu kış hazırlıklarının çoğunu bitirdik. Meyve ağaçları ve güller budandı, clematisler yer değiştirdi, bazı soğan grupları dikildi, Sarmaşık gülümüz çok radikal bir şekilde budandı, (bu budamayı eşim hiç beğenmedi) sebzeler söküldü, yeni toprak ve koyun gübreleri alındı, uzun zamandır yapmak isteyip de yapamadığım çileklerin bulunduğu alanın toprağı çıkartılıp yerine yeni toprak serilip gübrelendikten sonra çilekler budanarak dikildi, iki ortanca yerinden çıkartılarak dış alanda bir yere dikildi, tohumlar paketlenip tohum paylaşımına gönderildi, kış bahçesinin önü kazılarak delikli drenaj borusu konuldu, kış bahçesinden önce küçük bir sera olur düşüncesi ile aldığım serayı kurduk ve yerden tasarruf amaçlı kullanmaya başladık.

İlk olarak kış bahçesi haline getirdiğimiz verandanın fotoğraflarını ekliyorum. Önünde gözüken mıcırların altında derenaj var. Baharda bu taşların üstüne iri beyaz taşlardan koyacağız. İlk fotoğrafta tam karşınızda gözüken iki direk arasını giriş çıkış olarak kullanacağız. 2. Fotoğrafta gözüken üstü üçgen cam olan iki yeri sabit yaptık. Camlar iki tarafta toplanıyor. İstersek camları çıkartabileceğiz. Yine 1. Fotoğrafta gözüken giriş yapacağımız yerin sağ ve sol tarafına beyaz taşların üstüne yaptırmayı düşündüğümüz saksıları koyacağız. Bu saksılar ahşap plastik kompozit malzemeden yapılmış olacak bu malzemenin dış ortamda 25-30 yıl dayandığı söyleniyor.

Bu alanın ısıtması için plazma ısıtıcı tercih ettim. Bu ıstıcıya bir oda termostatı bağlattım. Oda termostatı bu alanın hassas olarak sıcaklığını gösteriyor. Günlük haftalık programlama yapabiliyorsunuz. Hatta aynı gün istreseniz farklı 23 programlama yapabiliyorsunuz. Kışın diyelim sıcaklığın 10 derece olmasını istiyorum, termostatı kurduğumda 10 derecenin altına düştüğünde plazma ıstıcı devreye girecek ve sıcaklığın 10 dereceye yükselmesini sağlayacak. Plazma ıstıcı kapandıktan sonra sıcaklığını 15 dakikada daha vermeye devam ediyor. Bu ıstıcı 180 derecelik bir alanı görerek ısıtma sağlıyor. Ayrıca fotoğraflamamışım fakat 3. fotoğrafta duvarda plazma ıstıcıyı fark edeceksiniz oda termostatıda şöminenin yanında panonun içinde.

Name:  IMG_20121028_170128.jpg
Views: 695
Size:  65.3 KB

Name:  IMG_20121028_170053.jpg
Views: 671
Size:  68.6 KB

Name:  IMG_20121028_170030.jpg
Views: 636
Size:  59.0 KB

Düzenleyen tturt : 05-11-2012 saat 14:02 Neden: Açıklama ilavesi
tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön