View Single Post
Eski 04-11-2012, 23:19   #145
Keyf Bahçesi
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı Mesajı Göster
Büyükçekmecede ,Güzel vakit geçirmek mümkünse biraz da balık tutmak için iskelede balık tutan birinin yanına yanaştım.

aynı yem, aynı olta aynı yem takma şekli vs .

Sadece bir metre sağında. Adam her mırmır çıkarışında kısmet işte dedikçe.

benim misinalar dolaşmaya başlamıştı ona kıskançlıkla bakmaya çalışırken

Sekizinci balıktan sonra başka bir yerde tutarım diyerek oradan uzaklaşmıştım daha çok ızdırap çekmemek için.

Tarlalar komşu.toprak aynı, zeytinler aynı yaşta .Komşu hiç sulamıyor üstelik.Suya alıştırmadım diyor

Sadece ipini koparmış deli dana gibi dolaşarak zeytinlikte dızgara çekiyor sıksık.

Eklenti 343572

Eklenti 343573

İşte böyle yüzü gülüyor ,zeytin toplarken. Çünkü zeytini satılıyor ve para ediyor.

Benim zeytinlerin bir kısmı böyle buruş buruş.

Eklenti 343577

Bir kısmı böyle daha bir yaz geçirseler kararmayacaklar.

Eklenti 343578

Çok şükür ki bir kısmı da böyle toplanabilecek durum da

Eklenti 343579

Halil beyin verdiği bilgiye göre on yıl kurak olacaksa şimdiden alışsınlar, sulamayacağım.

Suya nasıl alışmışlarsa susuzluğada alışırlar.

Her ne kadar alışkanlıklardan kurtulmak zor olsada
sayın akhisarlı
bazıları sakın otları sürmeyin der,bazıları aman ha ot bırakmayın.Bazıları sakın sulamayın der bazıları da (zeytin dermiş ki) suyu sevmem amma ayağımın da serin yerde olmasını isterim' Bende de iki ağaç var buruşmaya başladımı veriyorum suyu üç gün sonra zeytinler hemen doluyor ve tombak tombak pembe yanaklı oluveriyorlar.Sen en iyisi mi atalarımızın dediği gibi (onlar bu işi bizden iyi biliyorlar)yapmanı tavsiye ederim.Ben o öyle demiş bu böyle demişleri geçtim artık.saygılar,kolay gelsin.

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön