View Single Post
Eski 04-11-2012, 19:15   #216
elta
Ağaç Dostu
 
elta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 201
Ben bu yıl salatalık turşularımı, sıcak salamura ile kurdum. Hem 3-4 gün içinde yenilebilecek kıvama geldiler hem de kütür kütür oldular.

İyice yıkanmış salatalıkları cam kavanoza doldurdum. Kavanoza birkaç sarımsak, dilimlenmiş havuç, birkaç tane karabiber, 1-2 tane karanfil de koydum.

Salamura;
1 ltlik kaba;
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı limon tuzu
1 litreyi tamamlayacak kadar yeni kaynatılmış su

elta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön