Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ
Dometesler iyice tutsunlar tuttukları belli olduktan bir hafta onbeş gün sonra istedikelrinizi yerinden söküp tekrar dikebilirsiniz sorun olmaz. Böcekler için resim koymanız gerekiyor...
|
Selahattin Bey govdeleri irilesen domatesler boy verdikce veriyorlar onun haricinde bocekleri anca size tarif edebilirm cunku cok kucuk olduklarindan dolayi digital fotaraf makinamla o kadar yakindan zoomluyamiyorum. yapraklara yaptiklari etki ise govdelerinin bulundugu yerleri once sarartiyorlar ve o sari lekeler gunes gorunce beyaza donuyor ve sanirim siyah lekelerde yaprak uzerindeki larvalari olabilir sabahdan beri internetde domateslere musallat olabilecek bocekleri ariyoum ama bunlairn resmini ceken kimse yok herhalde bir turlu goremedim.
acaba domateslerden ornek teskil edicek bir filiz alsam bunu bir ziraat malzemeleri satan dukana gotursem uygun olan ilac verilebilirmi ? **** bir baska konu domatesin bunyesinde bu tur bocekler olur ve ben bunu cokmu abartiyorum ama yapraklarin azda olsa sekillerinin bozulmasi bana normal gelmedi taktiri sizin bilginize birakiyorum
saygilar..