Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu
Yanlış biliyorsunuz,
Kumkuat ve narenciyelerde aşırı nemden ziyade, günlük ve yıl içerisinde aldıkları güneş ışığı gelişim ve meyvelenme açısından etkili.
Şu anda bulunduğum yer 654 rakım ve nem sahile göre çok çok az, %25 ile 40 arası nem mevcut. Onca sene Antalya sahilde aşırı nem aşırı sıcak la uğraştım. şimdiki bulunduğum yerde az nem ve bol güneşle kamkatlarım daha canlı.
Dediğiniz gibi doğu karadenizde herşey daha iyi ve mükemmel olsaydı piyasa lideri bir bölge olurdu narenciye fidancılığı konusunda. Bazan gün oldu ucuz diye bende toptan fidan getirttim ama gördüğüm, bizim aşıladığımız en kötü fidan Rize'den gelen en iyi fidandan daha iyi. Vazgeçtim artık fidan getirtmiyorum.
Keşke karadenizli üretici arkadaşlarda formlu güzel fidan yetiştirip satsalarda İtalya gibi ülkelerden fidan alımı azalsa.
Fotoğraflar temmuz başı gibi çekildi, hala çiçeklenme ve meyve tutumu devam ediyor.
|
Sevgili Mutlu kutlu agaçlarınız maşallahı var merakım yaprakların üzerindeki beyazlıklar besin mi **** besin veriyosanız ne besini veriyorsunuz.
bir sorum daha var Ankara şartlarında agacamı içeri almam için uygun zamanı biliyormusunuz teşekkürler.