Ben şöyle yapıyorum.
Genelde bayat baget ekmekler daha güzel oluyor. Verev dilimliyorum ama tamamen kesip kopartmıyorum, yani dilimler birbirinden ayrılmıyor.
2 kaşık, tereyağı veya zeytinyağı,(margarin de olabilir)
İstediğiniz oranda sarımsak
kuru nane ve tuz ( kekik veya dereoyu da kullanılabilir)
Kuru nane ufalanır, Sarımsaklar iyice ezilerek malzeme karıştırılıyor ve ekmeğin dilimleri arasına fırça ile sürülüyor. Ekmek toplu olarak aliminyum kağıda sarıp, 250 derede önceden ısınmış fırında 15 dk. kızartılır.
Böyle yumuşak oluyor. Ben kahvaltıda severim. Özellikle bayatlamış ekmek parçaları ile de güzel olur.
Aliminyum kağıda sarmaz, dilimleri tepsiye dizerseniz çıtır olur.
Düzenleyen agozce : 02-11-2012 saat 03:04
|