Ankarada Kışın bu iş yapılır mı?
Merhabalar.
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar. Adım Nurullah Yazılım uzmanıyım. Öncelikle farklı bir iş dalı olması açısından ve bitkileri sevdiğim için böyle bir işe girişmek istiyorum.
Bitkileri seviyorum derken sadece seviyorum bakımından dikiminden pek anlamam. 2 Senedir balkonumda 3-5 domates biber salatalık gibi sebzeleri saksıda beslemeye çalıştım fakat her defasından 1 tane bile hasat alamadım. Fakat bu sistem gerçekten çok daha kolay ve zevkli gibi geldi bana. Ben bu işi önce hobi sonrada öğrendikten sonra ticaretini yapmak istiyorum. Bu konuda hem hobi amaçlı yapan hemde ticari olarak yapan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Ankara da ikamet ettiğim için bu işten anlayan arkadaşlar ile yüz yüzede tanışmak isterim.
Forumda baya gezdim 3-4 gündür sürekli eski yeni konuları inceliyor arkadaşların tecrübelerini bazen tebessümle bazende hayretle ve heyecan ile okuyorum. Fakat o kadar çok sorum var ki hepsini tek bir başlık ta açıp da karışmasını istemiyorum. O Yüzden her sorumu ayrı ayrı konularda açıp bilgi karmaşıklığını önlemek istiyorum.
Ankara da dikmende ikamet ediyorum bu işi kışın evde yapmak istiyorum. Bu mümkünmüdür? Yani 3-4 fidelik bir sistem için evde nasıl bir ortam oluşturmalıyım. Evde bu iş için ayırabileceğim bir odam yok. Diyelim ki domates ve salatalık ekmek istiyorum. Bunun için ortam sıcaklığı veya benzeri bir sistem için gerekli malzemeler nelerdir? yani ısıtıcı sıcak su v.s gibi.
Bu havada bu iş fantezinin ötesine geçmez mi dersiniz?
Teşekkür ederim.
|