Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adige
Kendi kendine puan verme de olmamalı bence.
|
Olmamalı elbette ! Zaten kimse kendi kendine puan vermez de, yine de yanlışlık falan olur diye gerekli önlem alınmalı, di mi ama !!
Neyse... Aslında, yarışmalara katılan kim olursa olsun, biraz işin özünü düşünüp, yarışmanın amacına uygun bir yaklaşım göstermeli, amacın sadece yarışmak, yarışta derece elde ederek bir ödüle ulaşmak olmadığını bilmesi gerekiyor..
Yarışmaları, yarışmacı açısından biraz değiştirsek diyorum..
Bu bir fotoğraf yarışması ama dediğim gibi amaç belli..
Fotoğrafın konusu zaten belirleniyor.. Objektiflerin yöneleceği manzara belli..Geriye ne kalıyor ? Teknik mi ? Yarışma fotoğraf tekniği üzerine mi yoğunlaşıyor ? O zaman amacına ulaşmıyor demektir.. Aslında, sitemizdeki aktivitelere katılıp katılmadığına bakılmaksızın, siteye üye olmak şartını gerçekleştiren herkesin katılabildiği ve fotoğraf tekniği üzerine yoğunlaşan bir yarışmada, elbette ekipmanı kaliteli olan, tecrübesi fazla olan kazanacaktır.. Bizim kimsenin aldığı ödüle itirazımız falan yok.. Mesela, fotoğrafcılık okuyan bir fotokritik üyesi, ihtiyacı olan bir kitabı bu yarışma sayesinde edinebiliyorsa buna seviniyoruz.. Keşke, daha çok kişiye böyle imkanlar sunulabilse..
Ancak, bizim istediğimiz, yarışmalar sayesinde doğa sevgisini ve bilincini artırmak, fidan dikemiyor olsak bile fidan dikilmesini teşvik etmek, doğa için, gelecek için birşeyler yapabilmekse...
O zaman ben diyorum ki.. Yarışmaları objektiflerin, ekipmanların, deklanşöre dokunan parmağın yeteneğiyle sınırlı tutmayalım..
Kuru kuru eklenmesin fotoğraflar.. Tadımlık olmasın, biraz daha doyurucu olsun istiyorum.. Yani, sunum'da önemli olsun.. Fotoğrafımızın altına, kendi fikirlerimizi, kendi doğa sevgimizi katarak birşeyler yazalım..
Madem ki bir sanat eseri elde ediyoruz, bir yemek yapıyoruz !! Sofraya tencereyle getirip koymayalım !! Süsleyelim biraz, tabağı sofraya getirdiğimizde iştahımız açılsın !!
En önemli kısmını es geçmeyelim..