Sayın Dünyalı;
İnternette araştırdım,doğruymuş.Türkçe adı Güvercin üzümü.Ben ilk kez adını öğreniyorum.
Çevremizde yetiştiği halde.
Şimdi tam mantar zamanı.Her yağmur dan sonra çıkmaya başlarlar.Mantar konusunda çok dikkat edilmeli.Zehirli ve zehirsiz mantarı birbirinden ayırmak gerekiyor.Yani bu konuda uzmanlık şart.
Bu mantarlar kültür mantarlarından daha lezzetli.Satıldığını hiç görmedim.Sadece bölgemizde halk tarafından toplanır ve yenir.Daha önce Çapı 30cm olanlarını bulmuştum.Ortam ve şartlar uygun olunca çok büyük şemsiye gibi oluyorlar. 1 tanesi bir tava oluyor.Üzerindeki kahverengi pullar sapındaki halka ve sap uzunluğu,harika taze mantar kokusu en büyük özellikleri.
Beğeniniz için çok teşekkürler.
Saygılar selamlar.
|