View Single Post
Eski 01-11-2012, 09:57   #390
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elta Mesajı Göster
Benim sieboldii sadece 3 küçük dal. Gelişimi öyle yavaş ki. Bir dalı tomurcuk verdi, açamadı gitti. Önümüzdeki hafta artık açacak diye ümit ediyorum. Toprağını mı ayarlayamadım bilmiyorum. Sizinkinin gelişim hızı nasıldı?
Sieboldiiler baharda gelişim gösteriyorlar Sevgili Elta, bu mevsimde açtıktan sonra, dallar kuruyacak, sadece kökü canlı kalacak. Ve o kökten baharda
2 katı filiz fışkıracak.
İlk başlarda ben de çok sığ bir kaba ekmiştim. Fotoğrafta görünen en uzun dalı büyütmüştü sadece, toprağı çok çabuk kuruyordu; gelişemediğini farkettim. Yazın zamanı olmamasına rağmen saksı değişimi gerçekleştirdim, ondan sonra diğer kısa dalları büyüttü, yani biraz zoraki oldu gibi büyümesi, çiçeklenmede biraz sönük kaldı. Normalda dal uçlarının top top çiçek olması gerekir. Bu arada tomurcuklar çabuk açmıyor, benimkiler de uzun süre bekledi o halde, açmalarından umudu kesmiştim bir ara.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön