Alıntı:
Sizler ev tipi küçük hobi maksatlı veya dogamıza hizmet maksatlı gönüllü fidan çogaltmak mı istiyorsunuz...????
şayet hobi amaçlı ise siyah poşetler küçük gelir
on kiloluk tenekeler olabilir
şayet profesyonel bahçe kuracaksanız
yerinde yani bahçenizde direk tohumu uygun aralıklarda ekmelisiniz
benim bahçem 8x8
8x7 de olabilir
|
Sn. Safranlı cevap için öncelikle teşekkür ederim.
Ben İstanbul'da oturuyorum şuan. 2 - 3 yıl sonra Tokat'a yerleşeceğim. Açık öğretim tarım okuyorum. Düşündüğüm hobi amaçlı değil profesyonelce bir yatırım olacak.
Tabi yatırımı köyüme yapmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında ceviz hakkında gerekli teknik donanımı ve tecrübeyi edinmek niyetindeyim.
30 - 40 tane evimin önündeki küçük bahçemde fidan yetiştirmek istiyorum. Çöğür elde edip aşılamayı öğrenmek istiyorum. Aşılamadan sonra fidanları ya köyüme dikeceğim ya da burada uygun bir yer bulabilirsem dikeceğim.
Teneke kutuları bulmaya çalışacağım. Fidanlar en az 1 yıl burada kalacaklar.
Alıntı:
Sitede 7x3.5 önerenlerin sayısının önermeyenlerden az olduğunu düşünüyorum. Lütfen dönmeyelim o tartışmalara, şu tartışmaları tekrar bir okuyabilir misiniz?
|
Sn Çamtepe bahsettiğiniz konuyu baştan sonuna kadar okudum. Çok yararlı bilgiler var. Tercih edeceğim cins chandler veya fernor karşılaştırma ve araştırmalarım devam ediyor. Dikim aralığı olarak 7 x 7 tercihim. 7x3,5 budama konusunda detaylı bilgi edinebilirsem yapacağım. Zira 7x3,5 ve 8x 4 gibi çit dikimlerde budama çok önem arz ediyor. Eğer budama doğru yapılmaz ise 6 yılda ağaç araları kapanır.