Merhaba,zeytine sevdalıyım ve o bir o kadar da acemiyim
zeytin fidanlarımda yaprak zararı var ve ne olduğunu bilmediğim tırtıl (resmi aşağıda) ve güve ( siyah renkte )ve bol miktarda uğur böceği(sanırım onlar
için bol yiyecek var) gözlemledim. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için ama kesinlikle zehir olmayan ne gibi yollar izleyebilirim. delfin wg mi kullanmalıyım? veya ne zaman ve nasıl kullanmalıyım kaolın ile karıştırıp baharı mı beklemeliyim? Ayrıca dört fidanda dalkanseri var bu fidanlar için ne uygulamam gerek veya ne zaman uygulamalıyım.
Fidanlar dikileli bir yıl oldu dikimde fidan çukurlarında agrohum+simderma+yanmış keçigübresi ve can suyunda ema kullanmıştım
Zeytinliğin üst kısmında taban suyu biraz yüksekti orada drenej kanalı açtırdım fakat boru döşeyip kapattırmadım ,yağış sonrası kontrol ettiğimde bahçede taban suyu görülmedi ,acaba dal kanseri oluşmasında taban suyu sebep olmuşolabirmi?

Düşünce ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız memnun olurum
