View Single Post
Eski 26-10-2012, 12:50   #741
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sevgili SDurul teşekkür ederim, eminim sizin düzenlemenizle bitkileriniz bendekilerden daha hızlı gelişecekler. Ben burada inanın şartları zorluyorum kaktüs, sukulent yetiştireceğim diye. Yaz burada ülkemizdeki kadar uzun ve sıcak geçmiyor. Tek avantajım yağmur suyu ile sulanmaları.

2009 yılından evvel bitkileri tek tek saksılarda yetiştiriyordum. 2009 yılında camın ön tarafını değerlendirmek için 93 cm' e 13 cm. boyunda saksılar aldım ve o zamandan bu yana oldukça geliştiler. Bu iklimde bu hali almaları 3 senemizi aldı ama sizin şartlarınızda çok daha az zaman alır diye düşünüyorum.

Yaptığım özel birşey yok. Baharla sulamaya başlıyorum, birkaç sulamadan sonra sıvı gübre veriyorum, sonbaharda dinlenme dönemlerinden önce son su ve inceltilmiş gübresini verip sulamayı kesiyorum. Ancak kapalı mekanda olduklarından 4 haftada bir az bir miktar su verip kök kurumasına engel olmaya çalışıyorum.

Sedum burrito bende bir başka saksıda var. Sizin bahsettiğiniz buruşma bendekinde de mevcut. Çok sudan olsa çürüme olurdu, buruşma bence gövde uzamasından kaynaklanıyor. Eğer dalları çok uzadıysa kesip tekrar toprağına daldırmak gerek. Bitki topraktan aldığı su ile çok uzun gövdelerini diri tutamıyor. Ya da kökler saksıyı iyice sarmışsa da benzer durum oluşuyor.

Bendekinde saksı değişimi şart oldu ama saksıya dokunmak bile mümkün değil. Bütün yapraklar en küçük sallantıda dökülmeye başlıyor, nasıl saksılayacağımı kara kara düşünüyorum.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön