View Single Post
Eski 24-10-2012, 10:17   #1603
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
Ben sulamayıncada babam uykuya girerler bak görürsün diyo Ama bildiğim kadarıyla onun için 2 hafta susuz bırakmak gerekiyor. Gerçekten zor iş bu sulama işi Kısacası büyümesi yerine çürümemesini tercih ediyorum. Tabi ne kadar doğru şuan bilmiyorum.

Toprak dışında adenium üzerinde susuzluğun belirtileri neler acaba? Kök çürümesine neden oluyor mu? Kökte nasıl bir değişim oluyor? Babam bazen kökleri çürümüş Adeniumlar için bak bu susuzluktan çürümüş diyo ama bence sudan ( Susuzluktan çürümüş dediklerinin kökleri büzüşmüş oluyor.)
Sevgili Can,

Ben sn drhegeli'nin bana gönderdiği tohumlardan çimlendirdikten sonra karşı kapı komşum benim eşime "bu bitkiyi duyduğunu ve bir tane verirsek çok mutlu olacağını" söylemiş. Ben de (her ne kadar elimde bir kaç tane de olsa) kırmayıp ona bir tanesini vermiştim Mayıs ayı gibi (verdiğimde sadece 3-4 cm boyunda idi).

Komşum bitkiyi balkonda unutup Haziran başında yazlığa gitmişler.
Daha 2-3 hafta önce döndüler ve ilk iş tahmin edeceğiniz gibi kapımı çaldılar
Bitkiyi unuttuklarını ve ne yapmaları gerektiğini sordular. Bitkiyi bana getirmelerini söyledim. Getirdiklerinde bitki aynı boyda 3-4 yapraklı halde ve tamamen bej-kahverengi bir renkteydi Ama ölmemişti

Çok çok az miktarda, düşük dozajda ve sık aralıklarla gübre takviyeli hafif sulamalar yaptım ve kendini 1 haftada toparlayıp yeni yapraklar çıkarmaya başladı. 3 ay boyunca ölmemesi beni açıkçası çok şaşırttı.

Kaldı ki sizin dediğiniz gibi 1-2 haftada susuzluktan öleceğini artık hiç sanmıyorum

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön