View Single Post
Eski 24-10-2012, 07:34   #1600
can17can
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Evet Sayın İris, en büyükleri 6 aylık, gübreden kaynaklanıyo olabilir. Ayrıca Adeniumlar hava akımını çok seviyorlar ve haşerelerin azalmasını hatta hiç olmamasını istiyorsanız, hava akımının iyi olması gerekiyormuş. O nedenle bu tür haşereler genelde kapalı alanlarda, seralarda görülüyormuş. Baharda hepsini dışarı çıkarmayı planlıyorum. O zaman çoğu haşere probleminden kurtulacağımı düşünüyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Benim iki kafadar sessiz abiyi oynuyorlar .Şimdilik göbek büyütmekle meşguller .
Sevgili can17can seni yürekten kutluyorum birde 6 aylıkmı bunlar bendekliler birbucuk yaşında hala cicek yok .

Sayın drhegeli toprak altında yumru kök su depoluyorsa ve biz bitki susuz diye su verdigimizde aslında fazla su bitkiye zarar buda cürütmenin sebebi diye bilirmiyiz .
Süngerimsi yumru cok kolay cüme yapıyor farkına bile varmıyoruz susuz bırakmak daha iyi ( dogrumudur )
Saygılarımla .
Sulama olayı gelince, bende babama aynı şeyi söylüyorum. Bunlar köklerinde besin depoluyor zaten, toprağı kurudu diye hemen sulamak gerekmiyor diye. Ama o gelişimleri durur diye hemen sulama taraftarı. Bence de kuruduktan sonra 2-3 gün beklenmeli çünkü kök çürümesine neden olan bakteriler nemli ortamı seviyorlar bu döngüyü kırmak içinde toprak biraz kuru tutmak gerekir diye düşünüyorum. Zaten adı üstünde çöl gülü, her toprak kuruduğunda yağmur yağmıyor. Ben sulamayıncada babam uykuya girerler bak görürsün diyo Ama bildiğim kadarıyla onun için 2 hafta susuz bırakmak gerekiyor. Gerçekten zor iş bu sulama işi Kısacası büyümesi yerine çürümemesini tercih ediyorum. Tabi ne kadar doğru şuan bilmiyorum.

Toprak dışında adenium üzerinde susuzluğun belirtileri neler acaba? Kök çürümesine neden oluyor mu? Kökte nasıl bir değişim oluyor? Babam bazen kökleri çürümüş Adeniumlar için bak bu susuzluktan çürümüş diyo ama bence sudan ( Susuzluktan çürümüş dediklerinin kökleri büzüşmüş oluyor.)

Bugünde ilginç adenium oluşumlarını sizinle paylaşmak istedim.
1. Kıvırcık adenium ( acaba az sulandığı içinmi böyle oldu bundan 2 3 tane var. )

2. Herhalde uykuya geçiyo ya da bir hastalık?

3. Küçük bonzai adayımız. ( Sizce 4-5 aylık bir adeniumun köklerinin böyle dışarda olmasının bir mahsuru var mı? ) Biraz fazla yukarı gömmüşüz, sularken açılmışlar ama benim hoşuma gitti kapatamadım, yine bir çoğu bu şekilde.

4. Üst tarafta renk ve şekil olarak farklı yaprak oluşumları. ( İçimden budamak geldi hoşuma gitmedi pek.) Ayrıca gövdesinde nasırlaşma var.

5. 4. ün yakınlaştırılmışı, yaprakların garip bir rengi var. Farklı bir türde olabilir.

Teşekkürler

Eklenen Resimler

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön