mesajımın o kısmında şakayla karışık satıcının tutumunu yermek istemiştim.böyle bir karşılık gelme olasılığına karşı özellikle ağır metal değil , sadece metal ibaresini kullanmıştım.genede kimya dersi için teşekkürler.
ben genel olarak zirai ilaç ve gübre bayilerine gidip alış veriş yapmak isteyen arkadaşlara bir kaç izlenimimi ve tavsiyemi aktarmak istiyorum.
ne almaya gittiğinizi bilerek gidin , tereddüt etmeyin , ihtiyacınız olanı alın ve çıkın.
sonuçta bu işin ticaretini yapıyorlar.en ufak bir bilgi eksikliğinizi yakalarlarsa dükkandaki en pahalı ürünü size satmaya çalışırlar.ellerinde istediğiniz ürün yok diyelim.direk nerde kullanıcan ? ne yapıcan? gibi sorular gelir , ardından elindeki benzer bir ürünü size satmaya çalışır.hatta sizin istediğiniz üründen daha iyi olduğunu iddia eder falan.heleki bitkilerinze ilaç alacaksanız yandınız.mantar ilacı , örümcek ilacı , sinek ilacı , kurt ilacı , ph düşürücüsü , yayıcı yapıştırıcısı , yaprak gübresiydi derken 10 tane dometes biberinize 100lerce liralık hesap çıkarırlar.
tabi iyi niyetli , işe sadece ticari gözle bakmayan satıcılarda var diyim , polemik çıkmasın.
neyse çok uzattım , umarım anlatabilmişimdir.