View Single Post
Eski 23-10-2012, 21:46   #1598
can17can
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Sevgili can17can,
seni kocaman kutluyorum. Yazmamışsın ama bitkilerinin altı aylık olduğunu biliyorum. Tohumdan çiçeğe 6 ay... Hatalar, aksilikler yaşamış olsan da bazı şeyleri doğru yaptığın aşikar... Tebrikler... Bizimle paylaştığın için de çok teşekkürler.
Çok teşekkürler Sevgili drhegeli. Bu serüven sizin sayenizde başladı ve desteğinizle buralara kadar geldi. Herşey için çok teşekkürler.

Evet Şuan küçük bir kısmı 6aylık, diğer kısım ise 4-5 aylık.
İnanın aksilik hiç bitmiyor sulama sisteminde basınç sorunu devamlı bir yerleri patlatıyor.
Şimdi yağmurlar başladı cam seranın her yeri damlıyor, devamlı adeniumların yerini değiştiriyorum. Çok fazla damlama var bir an önce tamir etmemiz gerekiyor. Yoksa kışın büyük çoğunluğunu kaybedeceğiz. Hergün 1-2 kayıp veriyoz nerdeyse. Kök çürümesi devam ediyor. Yemyeşil ve çok sağlıklı durumdaki adeniumlarda bile. O yüzden henüz başarıya ulaşmış hissetmiyorum. Şu kışı sağa salim atlatırsak asıl başarı o zaman gelecek diye düşünüyorum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
]

Sütözü böceklerini bilmiyordum, ilk kez duydum.

Yeni çıkan yapraklarda kıvrılma ve şekil bozukluğu sorununu ben de yaşıyorum. Bazı adeniumlarımda tek tük yaprak bitlerine rastladım. Bazılarında hiç birşey bulamadım. Haşarattan başka bir neden olduğunu düşünüyorum. Mevsimsellik (İstanbul için) veya gübreleme yetersizliğinden şüpheleniyorum. Sen nasıl
gübreliyorsun?
Sütözü böcekleri - Milkweed Bugsmış onu Mealy Bugs ile karıştırmışım. Sütözü böcekleri hakkında Mark Dimmit Adenium kitabında sayfa 121 paragraf 2'de bahsediyor.

Çiçek verenlerin çoğunda 3-15 keçi-koyun gübresi kullanmış babam ama oranını bilmiyoruz zaten oran tutturmak çok zor. Gelen gübrenin zaten yarısı taş vs. oluyormuş. Ama çok az kullandığını söyledi. Sebepsiz yere çürümeler gübre neden olabilir diye düşünüyoruz, sadece bir tahmin tabi. Yeni yaptığımız karışımda gübre yok onlar daha 4-5 aylıklar.

Yaprak kıvrılma olayı yanlış anlamadıysam görünmez Mealy Bugs'lar neden oluyormuş. Hiper pigmentasyon lekeleride bunun kanıtıymış. Kaynak: Mealy Bugs başlığında

Birde Sevgili drhegeli, lütfen bir önceki sayfada paylaştığım hastalık fotoğraflarında en sondaki gövdedeki nasırlaşma benzeri olay için ne düşündüğünüzü paylaşırsanız sevinirim

Teşekkürler Sayın drhegeli

Sterilizasyon
Arkadaşlar Yahoo Group'dan Cherly sterilizasyon için ispirto önerdi, başka alternatif var mı? Aşağıya budamak istediğim Adeniumların fotoğraflarını ekleyeceğim. Sterilizasyon için uygun bir şey bulursam budayacağım.

2. ve 3. Fotoğraftadaki Adeniumların en üst kısmında garip bir pembelik var ve yaklaşık 1 aydır ordan hiç filiz vermiyor. Sanki bir böcek yemiş ve üstünü birşeyle kaplamış gibi. Orayı kesmeyi ya da alkol sürmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler arkadaşlar...

Not: Sn. iris41 sizede cevap yazdım ama buraya sığmadı, birazdan ekleyeceğim. Saygılar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen can17can : 24-10-2012 saat 06:38
can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön