View Single Post
Eski 23-10-2012, 20:26   #54
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Bu güzel sarmaşığı yaz başında önünden çok sık geçtiğim bir evin bahçe demirlerine sarılı olarak ve üzeri tamamen çiçeklerle kaplı olarak gördüğümde dikkatimi çekmiş ve beğenimi kazanmıştı. Durarak yakından inceleme fırsatını bulamadığım için hangi sarmaşık olduğunu bilemeden bir zaman geçti gitti.

Bugün yine evin önünden geçerken üzerinin çiçeklerle kaplı olduğunu görerek, ne kadar muhteşem bir sarılıcı, bu kadar kalıcı ve bol çiçeklenme dönemi var diye düşündüm. Yaklaşık 45 dakika kadar sonra aynı yoldan geri dönerken evin kaldırımında budanmış dallar olduğunu farkettim ve hemen durarak budanan dalların arasında sarmaşık dallarının da olduğunu gördüm. İndim ve kaldırımdaki sarmaşık dallarından uzun budanmış iki dalı seçerek eve geldim. Aslında ev sahipleri ile uzun zaman önce tanışmıştık, bahçelerindeki dere taşları ile yapılmış dekorları incelemiş ve Ada misafirperverliği ile evlerinin içine kadar davet edip, içerdeki dekorlu alanları dahi gösterme zarafetini göstermiş, cana yakın insanlardı. Ama yapım itibarıyla bir türlü bahçede tesadüf edip de göremediğim ev sahiplerinden özel olarak kapılarını çalarak çelik rica edememiştim. Kaldırımdaki budanan dalları farkettiğimde onlar belki ev sahibi için fazlalık ve atılacak dallardı ama benim için gerçek bir hazine değerindelerdi. Şanslı günümdeymişim herhalde .

Eve geldiğimde çeliklerimi hazırlayarak yağmur yağmasına aldırmadan çeliklerin dip kısmını hormona batırdıktan sonra vakit geçirmeden saksılardaki toprakla buluşturdum. Umuyorum ki başarıyla köklendirebilirim. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön