View Single Post
Eski 23-10-2012, 02:42   #499
nicea
Ağaç Dostu

nicea's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kktc Mesajı Göster
topraksız tarımla ilgili yaptıgım arastırmalardan sonra bugun bir yerden baslamaya karar verdim.gecen hafta konuyla alakalı formun yeni baslayanlar kısmında besin eriyiklerini yani kimyasalları nasıl elde edebilirm diye bir soru sormustum ama kimseden yanıt alamadım. bende kimyasal ve tarım mazameleri satan yerleri arastırdım. mazemelerin cogu 25 kg lık paketlerde satılıyordu bir kactanesi kilo ileydi fiyatı. 75 ile 300 tl arası degisiyordu. birtanesi pahalıydı ismi aklımda degil. toplam 500 tl civarı olacaktı. yinede almakta kararlıydım. kimyasal satan firmalardan biriyle gecen konusmamı aktarayım. detayları istek uzerine not aldıgım kagıttan bakıp aktarabilirm. simdi kagıt onumde degil.forumdaki bilesiklerden birtanesi ****** hangi bilesikti hatırlamıyorum fiyatı ve agırlıgı diye sordugumda yerli mi yabancı mı diye yanıt aldım. yerli fiyatı 35 tl belcikada uretilenin 70 tl almanyada uretilenin 100 tl. bende yerli olsun dedim. adam bana yerli pek tavsiye etmiyorum icinde agır metaller var dedi. bende ozaman alman malı olan olsun dedim ve telefonu kapattıktan sonra bu işten vazgectim. cunku diger bilesiklerde de benzer bir durum olabilir. eger yoksa bile benim kafam rahat olmayacak.
35tl 25 kg fiyatıysa magnezyum sülfattan bahsediyorsunuz herhalde.içinde metal olması doğal , zira magnezyum bir metal . 35-70-100 ...
gerisi tamamen pazarlama stratejisi.gübretaş , toros , drt gibi yerli firmalar var .ürünleri oldukça kaliteli.ben hepsini kullanıyorum , problem yaşamadım.

nicea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön