Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Merhaba sevgili yalınkat, bir kaç resim eklemiş bir daha da uğramamışsınız sayfanıza. Oysa bu güzel bahçenin şimdi ki hali nasıl güzeldir kim bilir?  Devamını bekliyorum bilginiz olsun, aynı iklim şartlarında neler yetiştirebiliriz tecrübe edelim birbirimizden.
Çevre bahçelerde yetiştirildiğini bahsettiğiniz ortancaları da görüntüleyip ekleseniz ne iyi olurdu diye düşündüm, Ankara'da da yaşatabileceğimize inancımız yükselirdi. Sevgilerimle.. 
|
Sevgili Sudenur,
Teşekkürler güzel sözlerin için. Açıkçası bahçenin bu halinden sonra çok az değişiklik oldu. Çünkü anladım ki ben mevsimliktense çok yıllık bitkileri olan bir bahçe istiyorum. Ben ne istediğimi anlayıncaya kadar da mevsim geçti. Şimdi elimde soğuk iklimlere uygun bir yığın tohum var ve bahçeye bu yaz sonu diktiğim cılız fideler var. Başarı oranım ne olacak bilmiyorum. Ama %30 bile olsa minicik bahçeme yetecek diye düşünüyorum.
Benim hayallerim henüz gerçekleşmese de ciceksever70 in bahçesini görünce heyecanım arttı. Forumda yeni olduğum için herkesi tanımıyorum, bilmediğim çok başarılı soğuk iklim bahçeleri mutlaka vardır. Sırf soğuk iklimdeyiz diye soluk, az çiçekli ya da çoğunlukla tek yıllık bitkilerin bulunduğu bir bahçe ile yetinme fikri beni ürkütüyordu doğrusu. ciceksever70 in iklim koşulları Ankara'ya çok yakın olduğu halde cıvıl cıvıl oluşu beni çok mutlu etti.
Sitedeki ortancalara gelince yarın yaklaşık 15 günlüğüne bir seyahate gidiyorum, dönüşte ilk işim onları fotoğraflama olacak. Ama şu kadarı söyliyeyim ki en az iki tür ortanca bizim sitenin kuzey bahçelerinde yer yer sıfır güneş alan yerlerde bulunuyor. Bir tanesi enikonu coşmuş durumda.
Bu arada ön bahçem için uzun süredir düşündüğüm ama bir türlü bulamadığım ağaç/çalıyı da sevgili ciceksever70 in bahçesinde buldum. İlkbaharda yıldız çiçekli manolya dikeceğim. Bir diğer denemem de pervane çiçekli yasemin olacak. yasemin konusunda biraz risk alacak olmamla birlikte yıldız çiçekli manolya ankara soğuklarına dayanacak çiçekli kalma süresi kısa ama yaprakları da keyifli bir bitki gördüğüm kadarı ile.
Sevgiler