View Single Post
Eski 22-10-2012, 01:40   #758
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın Lilium ''cevizde gübreleme,ilaçlama takvimi'' başlığı altında bahçemin toprak analizini paylaştım
Sayın formullaone, geç çevabımdan dolayı özür, oradaki analinizi görmüştüm, kötü bir şey göremediğim için bir şey yazmamıştım, sanırım organik maddece biraz zayıftı.
Analiniz raporlarında Topraklarımız genelde organik maddece zayıf çıkıyor, bunun en kolay yolu, bulabildiğimiz iyi yanmış (Ya da bir yıl beklemiş) hayvan gübrelerini toprağa ilave ederek eksikliği giderebiliriz.

Bir yıl beklemiş dedim,

iyi femantasyonunu sağlayamamış tam bir çürüme yapmamış gübreleri kullanırken daha dikkatli olmalıyız daha az ve fazla bekletmeden toprak altı yapmalıyız.

Tam çürümemiş gübrede azot oranı daha yüksek olduğu için besin değeri de yüksektir, ben bu gübreyi kullanılmasından yanayım ama yanlış da bir şeyler söylemek ya da yanlış anlaşılmak istemiyorum, zira bu kullanımda oranı iyi tutturmak lazım, azının zararı olmaz ama fazlasının çok zararı olur, ağaçları (bitkileri) yakar kurutur.

Bazı yabancı yayınlarda görmüştüm, taze gübreyi sulandırıp taralla toprağa veriyorlar, asıl en faydalısı bu ama bunu da yapmak bizlere zor geliyor, ve ya imkan meselesi.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön