View Single Post
Eski 21-10-2012, 15:40   #753
ykaya194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Yok abi benim buluşum değil.Bu sene cevizleri toplamak için 900 tl işçi parası verince.Mencuber arayış içine girdim.Sonra internette bunu buldum.Benim aklıma yattı.Ama cevizde denemek için sezon bitti.Yapımıda öyle zor değil gibi sadece gerekli olan traktör.İşleyişini youtbe'de (tresac bakar) yazıp bakarsan orda değişik makinaların işleyiş şekli var.Bursa tarım fuarında silkme makinasına 75000tl dediler.Bu fiyatla bizim yaklaşamayacağımız makinar.Bizim makina iş yaparsa onlar o makinaları Türkiye'de zor satarlar.
Sn. Mithat10
Bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurdum, mesleğim gereği mak.müh.yim, sn Lilium'dan esinlenerek ceviz soyma makinası proje aşamasındayım.
Resimde görünen traktör arkasına bağlanabilen ceviz silkme aparatınızın (her nekadar resimde olsa) yaptığım beyin jimnastiği sonucunda uygulamadaki zorlukları şöyle sıralayabiliriz.
-kapalı ceviz bahçelerinde (8x6 veya8x4)gibi ağaç dalları genişlediğinde araya traktör zor girer.
-traktör girebildiğini varsayalım;traktörün arkasını ağaç istikametinde (ağacın kuyruk miline düz şekilde) yanaştırmak zor yani manevra yapmak
- sallama foksiyonunu kayış yaptığı için gövdesi farklı kalınlıktaki ağaçların esnemesi (ileri geri hareketi)ile traktör kuyruk milinin devrinin uyumlu olması beklenemez.

benim şu anda aklıma gelen çözümler ise şöyle;
-en küçük bahçe traktörü kullanmak.
-sallama hareketi yapan kayış yerine ucunda hem eksantrikli ayarlanabilen hemde uzunluğu ayarlanabilen mil kuyruk miline dik gelecek şekilde yataklı olarak monte edilirse bu sayede traktör ceviz ağaçların arasında düm düz ilerler manevra yapmaya gerek kalmaz.

bu konuda istenirse yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar

Düzenleyen ykaya194 : 21-10-2012 saat 18:06
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön