View Single Post
Eski 20-10-2012, 09:41   #396
incii
Ağaç Dostu

incii's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Sayin maki01,

Öncelikle sizler ve diyer arkadaslar tecrübelerini, önerilerini, yasadiklarini yazdiginiz icin cok tesekkür ederim, emeklerinize saglik. Bu foruma üye olmadan önce bonsai agaclari ile ilgileniyordum, ama suan tüm biktilere, sizlerin sayesinde bitkilerin özelliklerini ögrendikce o bitkileri daha fazla merak saldim.
Mesela bir yildan fazla bir hoyam var adini bilmiyordum sanirim hoya tricolor, yapraklarin yapisini sevdigim icin almistim fakat cicekde actiklarini acikcasi bilmiyordum. Artik bundan sonra sizleri ve diyer hoya ustasi arkadalari takip ederek, ciceklerini görmek icin elimden geleni yapacagim.

Alıntı:
Sevgili maki, bugün soluğu sizin başlıkta aldım. Harika bitkileriniz, emeğiniz. 2010 yılından bu yana yetiştirdiğiniz Lacunosa'nızın topraksız ortamdaki gelişimini merak ediyorum. Diatomit'i burada bulmak zor. Onun yerine seramis diye bir malzeme kullanıyorlar. Kaktüs çeliği köklendirmede kullandığım bir malzeme vardı, onu buldum sanırım bulamıyorum dediğim diatomit varmış bende Ben de denemek istiyorum hele sizin güzellikleri takip ettikten sonra korktuğum başıma geldi...
Sayin selenn,
Bu mesajinizi okurken sanirim diatomit karisim varmis bende demissiniz. Bir süredir bende diatomiti buralarda ariyorum fakat bulamiyorum. Avusturyada da sadece Seramis, Hydrokultur ve Lechuza diye substratlar var. Acaba nerden diatomit aldiginizi paylasirmisiniz.
Yoksa bulamiyorum diye kafayi yicem)

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön